шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 27 » "Молодь Дніпропетровщини крокує до світового освітнього простору"
11:30
"Молодь Дніпропетровщини крокує до світового освітнього простору"

У 2014р. продовжилась реалізація започаткованого ДДЮЦМС обласного молодіжного проекту з дистанційного навчання «Молодь Дніпропетровщини крокує до світового інформаційно – освітнього простору». В ньому взяли участь молодіжні команди з навчальних закладів міст та районів області, наш район  представляла команда Солонянської  СЗШ № 2.

Перший етап Проекту проводився у дистанційному форматі (скайп-зустрічі, скайп-лекції, консультування, електронна розсилка інформації). Навчання проводилось за темами «Толерантність», «Збереження єдності України», «Формування активної громадянської позиції молоді».

З метою розповсюдження і донесення отриманої інформації за темами Проекту до своїх однолітківучасники отримували завдання щодо організації різноманітних заходів в своїх громадах, а саме – проведення інтерактивних дискусій, лекцій, презентацій, акцій тощо.

 В ході цього етапу Євроклубівці – учасники Проекту -  у своїх містах/районах провели цікаву діяльність та заходи:

- Сесія Європейського молодіжного євроклубу  „Європейська єдність”, акція „В Україні бути миру” (гімназія № 39 м. Дніпродзержинськ) 

- „ЄвроКвест” членів євроклубу „Скіф” КПНЗ«Нікопольський будинок дитячої та юнацької творчості»

- Молодіжні ініціативи для місцевої громади євроклубу «Єдність» Солонянської СЗШ №2

- Флеш-моб за темою: «Толерантність»  шкільного євроклубу  СЗШ № 1 Криничанського району

- Презентація «Стереотипи та упередження. Толерантність» лідерки шкільного євроклубу «ЄвроSTAR» Шевченківської СЗШ Синельниківського району Орини Чічур 

- Заходи з тем «Толерантність» та «Єдина країна» членів євроклубу «Глобус» Криворізької СЗШ № 61: флешмоб «Обійми рідну школу», вікторина «Я люблю Україну»

Другий етап Проекту проводився за змішаною формою (очно-дистанційною). Проведено дві навчальні зустрічі учасників Проекту на базі ДДЮЦМС:

24 квітня 2014 року під час робочої зустрічі відбувся обмін досвідом між учасниками щодо проведення заходів на тему «Толерантність» та «Єдина країна». Були представлені різноманітні форми молодіжної активності: акції, флеш-моби, відео-ролики, конкурси, суботники, круглі столи, висадка дерев тощо

Також учасники Проекту ознайомились з методикою ведення цивілізованої дискусії «Дебати».Тему європейського вибору України досліджували та обговорювали у форматі письмових дебатів.

  На зустрічі у Центрі  україно-польської співпраці Національного гірничого університету директор п. Роман Дичковський розповів про роботу Центру та про можливості для українських абітурієнтів навчатись за кордоном, зокрема в Польщі, а також провів для учасників  фрагмент уроку з вивчення польської мови. 

жовтня 2014р. з метою формування  толерантного ставлення молоді до представників інших етнічних і соціальних груп, протидії ксенофобії та популяризації культурного розмаїття світу учасники Проекту взяли участь у заході «Жива бібліотека». На цю зустріч були запрошені іноземні студенти зАнголи, Йорданії та Монголії, які навчаються в Національному гірничому університеті. Під час спілкування з ними учні дізнались багато цікавої і нової для себе інформації про ці країни, їх культуру, історію, традиції тощо.

Підготовлено інформаційно-методичну збірку «Європросвіта» (досвід з інноваційно-екпериментальної та методичної роботи), до якої включено методику проведення заходу «Жива бібліотека», і яку направлено учасникам заходу.

Також в 2014 році в обласному туристсько-краєзнавчому конкурсі «Золотий колобок 2014» за номінацією «До європейської спільноти через дослідження традицій і звичаїв народів світу» перше місце посіла робота «Німецькі традиції: свято Kirmes», підготовлена командою Хорошівської ЗОШ Петропавлівського району, учасницею Проекту.

Наступні заходи за темами «Мистецтво публічного виступу», «Креативність», «Волонтерство» заплановані на весну та осінь 2015 року.

Наразі команда ДДЮЦМС отримала можливість вивчити досвід Швеції щодо самоорганізації активних молодіжних груп, який в майбутньому буде впроваджений в деяких областях України, в тому числі і в Дніпропетровській.

Пріоритетом в роботі з європросвіти в 2015 році в містах і районах області рекомендуємо вважати патріотичне та громадянське виховання учнівської молоді

Категорія: Туристсько-краєзнавчий напрямок | Переглядів: 726 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz