шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Лютий » 3 » «Україна – це ми! Ми – це Україна!»
12:23
«Україна – це ми! Ми – це Україна!»

30 січня у актовій залі центру дитячої та юнацької творчості пройшов районний форум учнівської молоді  « Ми – патріоти Солонянщини». На це урочисте дійство завітали близько 120 учасників – гостей, педагогів та учнів із загальноосвітніх закладів району.
Напередодні форуму  працівниками Центру ДЮТ була проведена кропітка робота: за власні кошти відремонтована кімната гурткової роботи, облаштована для роботи кабінету  національно – патріотичного виховання, зібрані виставкові матеріали , оформлені стенди «Небесна сотня», «Сергій Нігоян – герой України», «Воїни АТО – наші земляки», презентовані роботи шкільних патріотичних клубів, а також зібрані роботи умільців декоративно – ужиткового мистецтва.
У день проведення форуму до Центру ДЮТ завітав Благочинний Солонянського району - отець Миколай. Після того, як керівник відділу освіти Микола Анатолійович Дармостук перерізав червону стрічку і запросив усіх присутніх до новоствореної кімнати, отець Миколай освятив цю кімнату і побажав благополуччя освіті, злагоди педагогічній громаді та миру на Україні.
І ось вже звучать святкові фанфари, запрошуючи до зали разом з усіма присутніми шанованих гостей – голову Солонянської районної державної адміністрації Петра Івановича Швеця, завідуючу  сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ларису Любомирівну Оненко, керівника відділу освіти Солонянської райдержадміністрації Миколу Анатолійовича Дармостука, бійця українського добровольчого  корпусу Юрія Вікторовича Євтушенка.
Відлунали останні акорди пісні про рідну Батьківщину у виконанні Лозицької Вікторії  і ось на сцені з’являються чарівні  ведучі форуму – Біжко Юлія та Градовенко Юлія, учениці Солонянської СШ №1. Піднесеними, патріотичними віршами про рідний край розпочинають вони урочисте дійство.
Як у цікавому, заворожуючому погляд калейдоскопі, змінювалися дії на сцені. Зворушила серця присутніх хореографічна композиція « Молитва за Україну» у виконанні учнів Дзержинівської СШ.
 Зацікавлено і уважно учасники форуму слухали звернення голови Солонянської райдержадміністрації Петра Івановича Швеця, який наголосив, що саме головне для українців – бути разом, бути єдиними у своїх думках, у своїх справах. Петро Іванович зауважив, що не має сумніву щодо патріотичного духу, який живе у серцях учнівської молоді Солонянщини. Микола Анатолійович Дармостук – керівник відділу освіти Солонянської РДА,  приєднався до слів Петра Івановича і додав: « Якщо ми зібралися у цьому залі , у дружньому  колі, у колі однодумців, значить ми єдині у бажанні бачити Україну мирною і незалежною державою».
Далі роботу форуму продовжили вихованці краєзнавчого гуртка «Літописець» центру дитячої та юнацької творчості ( керівник Ірина Миколаївна Біжко), що працює на базі Сурсько – Михайлівської СШ. Гуртківці  познайомили учасників форуму зі своїми надбаннями та дослідженнями, а наприкінці виступу пригостили усіх смачними коржиками, що випікають у Сурсько – Михайлівці  на честь видатного земляка Микити Коржа. 
Активними учасниками форуму стали Козлова (Омельченко) Олександра Олексіївна, відома поетеса, член спілки письменників України, керівник літературної студії  «Віконечко» Центру ДЮТ, що працює на базі Військової СШ,  та її вихованці – Глущенко Катерина і Глущенко Назар – переможці обласного конкурсу «Собори наших душ». За підтримки Олександри Олексіївни гуртківці складають гарні патріотичні вірші, що не залишили байдужими  слухачів . Власний вірш, присвячений буремним подіям сьогодення,  декламувала і Олександра Олексіївна. І як продовження її виступу зазвучала у залі пісня про прекрасний рідний край у виконанні Пазін Анни , вихованки вокального гуртка Центру ДЮТ ( керівник Віктор Михайлович Кузьменко), що працює на базі Березнуватівської СШ
Затамувавши подих, слухали учасники форуму виступ членів шкільного патріотичного клубу Березнуватівської СШ ( керівник – Ольга Дмитрівна Борейко), присвячений герою-земляку Сергію Нігояну. Хвилиною мовчання вшанували усі загиблих землі Солонянської – Сергія Нігояна, Дубова Ігоря, Кучерявого Сергія та  Коновалова Володимира. Саме цим трьом військовим, що загинули у зоні АТО, була  присвячена  ще одна сторінка форуму.
Зі сльозами на очах, після пісні « Повертайся живим», яку виконувала старша вожата Сурсько-Михайлівської  СШ Кузьменко Світлана  Миколаївна, вийшов на сцену Євтушенко Юрій Вікторович, боєць українського добровольчого корпусу. Він став живою зв'язуючою ланкою між бійцями АТО, блокпостами з учнями Сурсько- Михайлівської СШ, які писали воїнам листи, збирали гуманітарну допомогу. Саме про те, як простий лист від простого учня з простої сільської школи підтримує вояків на передовій і йшла мова у виступі Юрія Вікторовича.
Зворушливим і несподіваним став виступ директора Василівської СШ  Анжели Миколаївни Саліженко, яка декламувала ліричну поему про горе матерів, сини яких загинули на цій війні. Вже затихли останні слова, вже і Анжела Миколаївна зайняла своє місце, а в залі стояла напружена тиша…
Потім ведучі форуму передали слово Яценку Владу, активісту молодіжної організації «Єдиний фронт». У своєму виступі він зауважив, що члени організації проводять різноманітні акції, долучалися до збору гуманітарної допомоги, організовували благочинний ярмарок, виходили на вулиці Солоного з закликами зробити нашу маленьку батьківщину кращою.
Естафетну паличку виступаючих на форумі прийняла Свищук Світлана Миколаївна, керівник шкільного музею Бойової слави, що працює на базі Широчанської НСШ. Разом зі своїми вихованцями Світлана Миколаївна розповіла про експонати музею. Завдяки мультимедійній підтримці ми здійснили віртуальну екскурсію до музею. Наприкінці виступу вихованці подарували гостям цікаві інформаційні буклети.
Після запальної пісні у виконанні Юлії Вікторівни Гандрабурової, вчительки  Солонянської СШ №1 про рідний край, про форум , про любов учнівської молоді до рідної Солонянщини, на сцену вийшли учасники агітбригади Новопокровської СШ на чолі з керівником Миколою Павловичем Беєм. Учні говорили про сьогодення, у віршах та музиці продемонстрували своє ставлення до України, як держави, до маленької батьківщини - Солонянщини. Флеш-моб, який учасники агітбригади підготували для форуму, не залишив осторонь жодного учасника. У єдиному пориві разом з молоддю піднялися керманичі району та освіти, демонструючи єдність поглядів та думок.
Закінчували форум учні Олександропільського НВК на чолі з вокалісткою Мотузко Ксенією. Жива, цілюща мелодія лилася по актовій залі, піднімаючи учасників з місця. Закликами «Слава Україні!», «Україна понад усе!» закінчився  районний патріотичний форум учнівської молоді.
Ми вдячні загальноосвітнім закладам району у підготовці виставки декоративно-ужиткового мистецтва. 
Особливу подяку за співпрацю у проведенні форуму  хочемо висловити Лахай Світлані Вікторівні, директору Дзержинівської СШ, Пивоварову Юрію Володимировичу, директору Березнуватівської СШ, Колеснику Володимиру Володимировичу, директору Сурсько  - Михайлівської СШ, Максименко Наталі Володимирівні , директору Військової СШ, Саліженко Анжелі Миколаївні, директору Василівської СШ, Шерстюк Наталії Олександрівні, директору Солонянської СШ №1, Козакову Віталію Олексійовичу, директору Новопокровської СШ, Захарченку Володимиру Івановичу, директору Олександропільського НВК, Степаненко Ользі Іванівні, директору Широчанської НСШ

 

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 851 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz