шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Святкування Дня українського козацтва
13:22
Святкування Дня українського козацтва

                 12 жовтня Солонянщина разом святкувала день Покрови, День українського     козацтва та День захисника України.
Відзначення знаменних свят розпочалося урочистою ходою, у якій взяли участь 117 джур з 13 роїв, що створені у закладах освіти з 2013 року. Учасники святкового дійства під звуки військового оркестру ( військовий деригент Жарій Олександр) пройшли по вул. Гагаріна до районної державної адміністрації, де і проходили урочистості.
Святкова тематично оформлена сцена, ярмарок, організований 16 закладами освіти району, агроліцеєм, Солонянською СШ№1, тепле жовтневе сонце, дружня атмосфера, - все це додавало гарного настрою учасникам свята.
У цей день стартував І районний етап Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо- юнацької гри «Сокіл» («Джура»). Джури склали урочисту обіцянку та отримали нагрудні значки «Джура».
Усі присутні на святі мали змогу ознайомитися з ескпонатами шкільних музеїв, які призентували Привільнянська, Іверська, Березнуватівська, Письмечівська, Микільська на Дніпрі середні школи Петриківська та Калинівська неповні середні школи , Олександропільський НВК.
Святкову концертну програму подарували працівники Солонянського районного центру дитячої та юнацької творчості, викладачі музичної школи, Олександр Головко, мешканець села Олександропіль.
Наприкінці свята кошти, отримані на ярмарку, подарунки від учнів були передані делегації від Солонянського району, до складу якої ввійшли Нечерда Надія, Шеремет Вікторія, Сусік Ніна та Овчаренко Михайло, які відразу після свята направилися до військового шпиталю.
Надія Нечерда поділилася своїми враженнями після поїздки: « Я вдячна організаторам ярмарку,голові Солонянської райдержадміністрації Хрипку Ігорю Валерійовичу, вдячна керівнику відділу освіти Дармостуку Миколі Анатолійовичу, кожному вчителю і кожному учню, хто долучився до вітань воїнів. Вони, хлопчики, що лікуються у госпіталі, зі сльозами на очах розпаковували ящички, раділи смаколикам, а більше раділи теплим шкарпеткам, станкам для гоління, засобам гігієни, листам і малюнкам, намальваним дитячою рукою. Ми по дорозі до госпіталю з зібраних коштів ( понад 8 тисяч гривень) закупили майки, футболки, чоловічу білизну… і радості від тих дарунків не було меж. Слова вдячності за захист рідної землі від Солонянської районної адміністрації, Солонянської районної ради, від шкіл, дитячих садків та і просто небайдужих людей передали ми нашим солдатам. Деякі захисники просльозилися,що це прості люди, маленькі дітки та підлітки, але кожен з них має добре та лагідне серце, що саме у такі свята привітали їх, передали різноманітні смаколики і такі необхідні речі».
Слава Україні!
Героям слава!

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 290 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz