шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Квітень » 4 » Семінар юних журналістів
13:37
Семінар юних журналістів

25 жовтня керівник літературної студії "Віконечко" Козлова О.О. приймала участь у семінарі юних журналістів, який проводили працівники кіноцентру "Веснянка". Із захопленням своїми враженнями ділиться Олександра Олексіївна : " Тут зібралися керівники журналістських гуртків, фотогуртків, арт-студій, шкіл блогерів, естрадних театрів та кіноцентрів з усієї області.
У кожного було чим поділитися перед присутніми. Цікаву роботу гуртківців показали із м. Павлограда. Це був телерепортаж юних журналістів-телевізійників про проблему сучасності – виїзд молоді за кордон у пошуках роботи. Проблема, поставлена на початку телерепортажу – більшість мріє реалізовувати себе за межами України – наприкінці роботи уже мала інше направлення: і в Україні можна реалізувати себе у будь-якій галузі,зокрема, у Павлограді. Приводилися конкретні приклади успішності молодих спеціалістів, зокрема, павлоградської відомої журналістки та телеведучої Тетяни Волкової під рубрикою «Де народився, там і згодився».
Не менш цікавою була і документальна кінострічка професіоналу, голови журі Всеукраїнського конкурсу «Юнтелепрес» про катастрофу на Чорнобильській АЕС Наталії Савеліївни Абросімової.
Виступи керівників кіностудій були спрямовані у своїй суті – показати шляхи зацікавлення учнів у створенні фоторепортажів, кінострічок, адже найголовніше завдання сьогодення – дати молоді можливість розвиватися, дати віру у власні можливості. Говорилося про технічну деталізацію успішних кіноробіт: частоту кадрів під час роботи над відео репортажем, можливість зйомок навіть телефоном, але з використанням штативу, про сценічну мову учасників, про позицію педагога-керівника студій (в першу чергу – друг дітей, а не адміністратор), адже, як сказала одна з керівників, «Нам не дано заглянути наперед, як наше слово відізветься у майбутньому».
Цікаву думку висловила Олена Ватуля з Павлограда, керівник арт-студії, голова павлоградського товариства ім. Т. Шевченка: «Для того, щоб стояти – потрібно йти самим.». Філософія позиції була підтримана учасниками семінару.
Після нагородження переможців конкурсу «Юнтелепрес» було оголошено тему цьогорічного конкурсу юних журналістів «Рамки» в моїй голові». Тема, безумовно, спонукає до роздумів про сучасність, майбуття, власні мрії та амбіції.

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 333 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz