шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Листопад » 22 » Реквієм пам"яті
15:49
Реквієм пам"яті

   21 листопада за ініціативи голови Солонянської райдержадміністрації Хрипка І.В., підтримки керівника відділу освіти Солонянської райдержадміністрації Дармостука М.А. працівниками центру дитячої та юнацької творчості був проведений Реквієм пам´яті « Сини землі Солонянської», присвячений Герою України Сергію Нігояну та воїнам - землякам, що загинули у зоні АТО - Сергію Кучерявому, Ігорю Дубову, Володимиру Коновалову, Віктору Самойлову, Дмитру Ільгільдінову, Олегу Шевченку, Артуру Місківу, Анатолію Карайбіді, Анатолію Головку, Миколі Задернюку, Гергію Барателі, Сергію Махтурі, Михайлу Швецю, Сергію Ясногору, Дмитру Захарову.

Слід зазначити що проведенню цього скорботного заходу передувала велика кропітка робота. Ми відвідали кожну сім´ю, яка втратила сина на цій жахливій війні. Ми вели з батьками бесіди, в процесі яких вони ділилися найсокровеннішим та найціннішим, тим, що у них ніхто не зможе відібрати – спогадами… Спогадами про дитинство, про юність, та й взагалі, про життя їхніх синів, простих хлопців, у серцях яких жила любов до рідної землі, до України.

При підготовці до заходу було вирішено провести його у нетрадиційній формі, у формі звернення-сповіді синів до своїх батьків, дружин та дітей. На ролі воїнів – земляків були запрошені учні Солонянської СШ №1 Мануйленко Станіслав, Васильєв Дмитро, Свирид Кирило, Латиш Ігор, Межевський Анатолій, Жулай Дмитро, Євсіков Сергій, Філіпов Богдан, Нестеренко Микола, Лобач Олександр, Петренко Олег, Лі Станіслав, Галай Богдан, Терешкевич Дмитро, Суліма Дмитро та Медведьов Віталій.

У кімнаті, що розташована біля актової зали, був розміщений одноденний музей, де учасники заходу, а це і сім´ї загиблих воїнів, і директори загальноосвітніх закладів відділу освіти, Солонянської, Новопокровської та Святовасилівської об´єднаних територіальних громад, сільські голови, представники Солонянської районної ради, райдержадміністрації, відділу осоціального захисту населення мали змогу познайомитися з особистими речами загиблих. Тут знайшли своє місце і почесні грамоти за навчання та службу у лавах Збройних Сил україни, і дипломи про закінчення Вузів, і шкільні зошити, і вироби, виготовлені власними руками у дитячому віці, і «сувеніри» з місць бойових дій, і нагороди.

У залі була створена інсталяція бойових дій: військові палатки, скати, залишки снарядів та патронташі, прапори з автографами бійців.

Стихає музика і до зали заходить письменник, роль якого виконував учитель Новопокровської СШ Бей М.П. та його учень Рибальченко Ярослав . Короткий екскурс у 2013 рік: криваві події на Майдані, протистояння мирного населення «Беркуту»… перший постріл, перший убитий. Відеоролик Сергія Нігояна, що облетів усвесь світ.

А далі у повній тиші звучать зверенння-сповіді до матерів. Ті сповіді переплітаються з журливими піснями, що звучать у виконанні солістки районного будинку культури Кузьменко Наталі, керівників вокальних гуртків ЦДЮТ Гордієнка Віктора, Бухтіярова Валерія, Костенко Яни, Дейкіної Лілії,вчителя Солонянської СШ№1 Гандрабурової Юлії, Пазін Анни та Самарець Єлизавети, вихованок вокального гуртка ЦДЮТ (керівник Кузьменко В.М.)

Остання сповідь стихає і зал освітлюють свічечки, з якими до інсталяції підходять маленькі янголи, вихованці хореографічної студії «Веселка» (керівник Макаренко Г.М.) Хвилиною мовчання вшановують усі присутні неоціненний подвиг земляків, що віддали своє життя за мирне небо України.

Як священна мантра звучать слова пісні «Герої не вмирають». Ми схиляємо голови перед матерями синів землі солонянської і з сумом у серці покладаємо квіти до Пам"ятної  дошки

 

 

 

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 426 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz