шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 28 » Районний зліт юннатів "Юннат - це на все життя"
12:47
Районний зліт юннатів "Юннат - це на все життя"

25 вересня на площі центру дитячої та юнацької творчості з 9 години ранку лунала весела музика, скликаючи у дружнє коло однодумців, тих, хто зберігає чистою рідну землю Солонянщини.  У цей день близько 100 юннатів  із 22 загальноосвітніх закладів району зібралися для відзначення урочистої події – 90 –річчя юннатівського руху в Україні.
    В одну мить площа завдяки умілим рукам юннатів та креативній творчості педагогів перетворилася на різнобарвний океан квітів, рекламу вирощених овочів на рідній землі та захоплюючу виставку духмяних короваїв. А різноманітне варення, приготоване з нетрадиційних інгредієнтів манило до себе чудовими ароматами. Слід зазначити, що короваї, привезені делегаціями Новопокровської, Сурсько-Михайлівської, Дзержинівської, Письмечівської, Незабудинської середніх шкіл, Олександропільського та Тритузнянського навчально-виховних комплексів, Миропільської НСШ покладуть початок експозиціям для створення районного Музею Хліба.
    Усіх присутніх з нагоди ювілейного зльоту вітали перший заступник голови Солонянської райдержадміністрації Василь Юрійович  Федорчук та керівник відділу освіти Микола Анатолійович Дармостук. У своєму зверненні до юннатів Солонянщини як Василь Юрійович так і Микола Анатолійович побажали  нових звершень та перемог і наголосили,що завдяки роботі юних натуралістів наша Солонянщина є екологічно чистим краєм.
    Урочистою подією на святі стало вручення грамот голови Солонянської райдержадміністрації П.І.Швеця методисту ЦДЮТ Руденко Галині Анатоліївні, керівникам екологічних гуртків ЦДЮТ – Шатовій Ользі Іванівні (гурток «Паросток», що працює на базі Жданівської СШ), Пивоваровій Любові Миколаївні (гурток «Первоцвіт», що працює на базі Письмечівської СШ) та Гуровій Нілі Іванівні (гурток «Юний еколог», що працює на базі Дзержинівської СШ). Грамотами відділу освіти були нагороджені вчителі біології Степанчук Надія Степанівна (Широчанська НСШ), Соловей Любов Єгорівна (Петриківська НСШ), Зюбанова Алла Степанівна (Тритузнянський НВК), Кулабухова Любов Іванівна (Новопокровська СШ), Соколова Віра Григорівна (Башмачанська СШ). Грамотами центру дитячої та юнацької творчості були відзначені вихованці гуртка «Паросток» Ходова Дар'я, Третяк Анна, Кухарець Інна, вихованці гуртка «Первоцвіт» Бокова Юлія, Пархоменко Юлія, Матвійчук Інна, Ромащенко Єлизавета, вихованці гуртка «Юний еколог» Бичковський Євген, Гордійчук Олексій, Сасюк Денис. Грамоти також отримали Могила Дар'я, учениця Жданівської СШ та Федько Юлія, учениця Миропільської НСШ.
     Після огляду виставки учасники ювілейного зльоту у актовій залі продовжили роботу, презентуючи власні проекти з екопросвіти « Практична природоохоронна робота та екологія». За цим напрямком працювали учні Башмачанської, Березнуватівської, Військової, Дзержинівської, Мопрівської, Новопокровської , Письмечівської,Привільнянської середніх шкіл, Олександропільського та Тритузнянського НВК, Аполонівської, Миропільської, Петриківської та Широчанської НСШ. «Квітникарство та озеленення» - чи не найцікавіший напрямок, який обрали для себе учні Єлізарівської,Жданівської, Привільнянської середніх шкіл, Аполонівської, Петриківської, Широчанської неповних середніх шкіл та Червономаяцького НВК. Учні Жданівської,Письмечівської, Привільнянської середніх шкіл, Петриківської НСШ  та Червономаяцького НВК працювали над проектом  « Експериментальна робота з біології, продуктивна праця і дослідницька робота в галузі сільського та лісового господарства». Робота зльоту тривала більше години, але ніхто на час не звертав уваги, адже виступи юннатів були змістовними, цікавими та захоплюючими. Доповіді були підтверджені фото та відеоматеріалами.
    Паралельно із захистом юннатівських робіт у конференц-залі методистом центру дитячої та юнацької творчості Руденко Г.А. було проведено засідання круглого столу з вчителями біології та керівниками гуртків еколого-натуралістичного напрямку , де підводилися підсумки роботи за минулий рік та визначені перспективи роботи на 2015-2016 навчальний рік.
      
  На жаль, не взяли участі у ювілейному зльоті Василівська СШ-інтернат (директор Саліженко А.М.), Криничанська СШ (директор Шмигельський А.С.), Микільська на Дніпрі СШ (директор Лисобик В.С.), Звонецько-Хутірська НСШ (директор Чижевський В.П.), Новомар'ївська НСШ (директор Гаркуша Л.Л),Павлівська НСШ (директор Мотуз Т.Ю), Промінська НСШ ( Білоус Л.О.).
    

 

Категорія: Еколого -натуралістичний напрямок | Переглядів: 749 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz