шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 27 » Районний фестиваль "Стежка до Кобзаря"
09:40
Районний фестиваль "Стежка до Кобзаря"

І став для нас Шевченко заповітом, 
Безсмертним, як саме людське життя. 
Ми будем славить перед цілим світом 
Живе й святе Шевченківське ім’я!

23 березня відповідно до річного плану роботи відділу освіти та плану роботи центру дитячої та юнацької творчості відбувся районний фестиваль «Стежка до Кобзаря».
У цей день ми по новому подивилися на творчість Тараса Григоровича Шевченка, адже учнівська молодь, що зібралася у цьому залі, по – своєму, сердечно і щиро розуміє кожне Тарасове слово.
Програма фестивалю передбачала участь дітей та учнівської молоді закладів освіти району три номінації: «Авторський вірш», «Інсценізація творів Шевченка» та «Декламація поезії»
Оцінювали учасників компетентне журі: методист районного методичного кабінету – КОПЕЙКО Тетяна Михайлівна, виконуюча обов"язки директора центру дитячої та юнацької творчості – КОЗЛОВА Наталя Віталіївна,відома українська письменниця, наша землячка, керівник літературної студії «Віконечко» центру дитячої та юнацької творчості – КОЗЛОВА Олександра Олексіївна.
Відкрили фестиваль у номінації «Декламування поезії» учениці Привільнянської СЗОШ Загонтова Валерія уривком «І мертвтвим і живим» та Щоголь Альона поетичними рядками «Мені однаково…».Далі поезію Т.Г.Шевченка декламували учениця Петриківської НСЗОШ Сітало Ірина ( вірш «Хустина»), учениця Сурсько-Михайлівської СЗОШ Борох Анна ( вірш« Вітер з гаєм розмовляє»), учень Микільської на Дніпрі СЗОШ Марченко Ярослав ( «Мені однаково чи буду»), учень Башмачанської СЗОШ Жадовець Володимир ( «Мені тринадцятий минало»), учениця Письмечівської СЗОШ Фролова Аліна ( «Зацвіла в долині червона калина» та «Зоре моя вечірняя»), Свирид Олександра та Каширська Олександра , ученициці Миропільського НВК декламували «Думку» Великого Кобзаря,та вірш «І виріс я на чужині», учениця Олексанндропільського НВК Моня Ніна ( пролог з поеми «Наймичка»).
На Кобзаревій стежці ми знайомилися з учасниками фестивалю, які підготували інценізації за творами сина українського народу – Тараса.
Кесь Денис та Ланець Карина , учні Сурсько-Михайлівської СЗОШ презентували інсценізацію твору «Тарас і мати» , інсценізацію вірша
« Мені тринадцяти минало» увазі усіх присутніх запропонували Бажан Юрій та Басараб Каміла, учні Військової СЗОШ, містерію «Великий льох» на розсуд журі представили учні Письмечівської школи.
У номінації «Авторський вірш» було заявлено чотири учасника: учні Березнуватівської СЗОШ Желудько Яна та Мірошниченко Богдан з власними віршамм «Посвята» та «Кобзарю», Толстонос Валентина та Борох Анна, учениці Сурсько-Михайлівської СЗОШ .
«Все йде, все минає… Та залишається пам'ять, добра слава про людей, що мандрують у світі у пошуках істини та правди. Така пам'ять живе у серцях учнівської молоді Солонянщини, яка щиро шанує творчість Великого Кобзаря, сина українського народу – Тараса Григоровича Шевченка»,- саме з такими словами Тетяна Михайлівна Копейко звернулася до учасників фестивалю після підведення підсумків. А далі під гучні оплески переможці отримали свої нагороди. У номінації «Авторський вірш» І місце посів Мірошніченко Богдан, ІІ місце – Толстоном Валентина, ІІІ місце – Желудько Яна. У номінації «Інсценізація твору» І місце вибороли учні Письмечівської СЗОШ, ІІ – Бажан Юрій, ІІІ – учні Сурсько Михайлівської СЗОШ. У номінації «Декламація творів Т.Г.Шевченка преможцями стали Сітало Ірина (І місце), Фролова Аліна (ІІ місце), Свирид Олександра та Каширська Олександра (ІІІ місце).
Родзинкою фестивалю став виступ поетеси Олесі Омельченко (Козлової О.О.), яка учасикам фестивалю декламувала власні твори, присвячені Т.Г.Шевченку.

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 422 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz