шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Палає пам´яті вогонь в серцях дитячих.
22:32
Палає пам´яті вогонь в серцях дитячих.

Ось вже третій рік поспіль за ініціативи відділу освіти райдержадміністрації методисти центру дитячої та юнацької творчості організовують проведення урочистостей з нагоди визволення України та рідної Солонянщини від нацистської  навали. 
Цей рік не став виключенням. 20 листопада у актовій залі центру дитячої та юнацької творчості гостинно вітали 20 голів ветеранських організацій на чолі з головою районної ради ветеранів війни та праці – Григорієм Олексійовичем Оришакою. Усі з нетерпінням чекали на цю зустріч, адже щоразу проходить вона у атмосфері родинного тепла та затишку.
На  початку  свята усіх присутніх вітають Федорук Ігор Леонідович -  начальник відділу соціального захисту населення райдержадміністрації та Дармостук Микола Анатолійович – керівник відділу освіти райдержадміністрації. У своєму виступі Ігор Леонідович привітав усіх присутніх з 72-ою річницею визволення району від нацистів, побажав усім присутнім здоров´я та благополуччя. Наприкінці виступу для всіх було приємною несподівкою вручення Строменку Дмитру Миколайовичу, ветерану війни, ювілейної медалі.
 «Допоки в учнівської молоді є жага до вивчення історії, дослідження подій минулого, доти і буде жити у серцях пам´ять про тих, хто поклав своє життя на вівтар Перемоги, єдності та одностайності українського народу»- так розпочав своє звернення до учасників вогника Микола Анатолійович. Він зазначив, що у кожному загальноосвітньому закладі ведеться робота по патріотичному вихованню, яка передбачає і зустрічі з ветеранами та людьми похилого віку, і загальношкільні заходи, присвячені визволенню країни та маленької батьківщини від нацистів, і допомогу ветеранам, і упорядкування пам´ятників та братських могил, що розміщені на території Солонянщини. Микола Анатолійович привітав усіх зі святом, побажавши ще довгих років життя під мирним небом.
А далі , начебто у машині часу, перенеслися всі у минуле, переживали і постріли, і солдацькі привали, і атаки… Саме таку атмосферу створили своїми інценованими композиціями Олександропільський НВК та Новопокровська СШ. Додали гіркоти втрат та радості Перемоги вокалісти районного будинку культури Бухтіяров Валерій та Кузьменко Наталія , керівники вокальних гуртків центру дитячої та юнацької творчості Гордієнко Віктор та Лозицька Вікторія , педагог-організатор Сурсько-Михайлівської СШ Кузьменко Світлана , Шевченко Анна, учениця Новопокровської СШ та Мотузко Ксенія, учениця Олександропільського НВК.
Дзвінкоголосі ведучі Гандрабурова Юлія та Купрій Оксана, педагоги Солонянської СШ№1, внесли у свято вишуканості, піднесення настрою та незабутніх вражень.
Григорій Олексійович Оришака по завершенню зустрічі ще раз привітав усіх присутніх, з найкращими побажаннями звернувся до організаторів свята , подякував за тісну співпрацю з Солонянської районною дитячою спілкою «Журавка» та волонтерськими загонами загальноосвітніх закладів району.
Роздинкою неформального спілкування ветеранів став виступ Похиленка Якова Івановича, що акапельно виконав пісню, підтриману всіма присутніми.
Наприкінці свята шанованим гостям було запропоновано скуштувати солдацького кулішу та інших різносолів.
Кожен учасник вогника на згадку про зустріч отримав пам´ятний сувенір.
Допомогли в організації свята Корж О.Л , Булкін С.І., Оганісян О.Е, Яремко С.І.- депутати районної ради від партії Блок Петра Порошенка «Солідарність» , Копильцов В.М., Курносов С.А. та Сокур В.І. – голови сільських рад, Зайвий О.Р.-голова Солонянської районної  партії «Батьківщина», Буряк С.І.- директор СПАЛ,  Климець Л.П.- директор Оріхівського ЗОК «Школа-сад» та Пшенічнікова В.С. - керівник краєзнавчого гуртка ЦДЮТ, що працює на базі Військової СШ.

 

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 582 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz