шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 26 » "Зима,що нас змінила"
16:59
"Зима,що нас змінила"

Україна в скорботі… В мирний час у центрі Києва загинула сотня її кращих синів. Їхні вимоги були простими та зрозумілими: демократія, реформи та справедливість. Цього вже довгий час бажав весь український народ.  20 лютого офіційно затверджений президентом України Петром Порошенком , як День пам'яті Героїв Небесної сотні. У цей день вся Україна вшановує подвиг учасників Революції гідності, які загинули в ці криваві дні.
Солонянський районний центр дитячої та юнацької творчості  також не залишився осторонь цих подій та підтримав громадськість у проведенні Дня пам’яті героїв Майдану. 19 лютого проведено районний захід  « Зима, що нас змінила» , на якому було вшановано пам’ять людей, які загинули, відстоюючи демократичні права українців, їх краще європейське майбутнє.
Понад сотня старшокласників  Солонянської СШ №1 , Солонянської №2, Жданівської , Військової , Башмачанської, Сурсько-Михайлівської, Василівської середніх шкіл  зі сльозами в очах  пропускали через себе кожне прізвище , кожен рядок , кожну пісню.  Було чутно: «Господи, який молодий?!» Так, саме молодь не жаліла свого життя й загинула, борючись за гідне майбутнє. Ми не повинні забувати цих героїв та зробити все, щоб їхня смерть не була марною.  У війні за незалежність України народилася нова нація. У неї з'явилися свої захисники, що за надвисоку ціну виграли битву за майбутнє на Майдані.
Затамувавши подих, слухали учні спогади Станіслава Володимировича Кобзаря учасника Євромайдану . "Сьогодні ми згадуємо події, які сколихнули світ, які змінили хід історії. У ці дні ми вшановуємо подвиг Героїв Небесної Сотні, справжніх патріотів України, які поклали душу й тіло за нашу свободу, за честь, за волю, за Батьківщину. Я добре пам`ятаю події дворічної давності, адже безпосередньо брав у них участь. Я мав честь перебувати серед них. Під час виступу сотників на Майдані, де після трьох днів війни уже не рвалися гранати, люди розступились і до сцени під'їхали автобуси та швидка з трунами загиблих героїв. В них лежали молоді мужні чоловіки. Коли зі сцени повідомили, що в одного загиблого – четверо дітей, у другого – єдина трирічна донечка залишилася круглою сиротою, бо мати померла ще раніше, а третій ще взагалі не встиг пожити – йому було лише 19 років, багатотисячний Майдан заплакав. Потім всі люди почали читати молитву "Отче наш". Було дуже складно, але ми твердо вірили, що все закінчиться перемогою. Втім, вона далася нам дорогою ціною. Загинули справжні патріоти, які безстрашно йшли вперед, дотримуючись своїх ідеалів. Нині Україна переживає дуже складні часи через події на Сході держави. Але нам слід усвідомити, що ніхто крім нас не захистить нашу Батьківщину. Я глибоко переконаний – ми обов`язково переможемо, збережемо і відстоїмо Україну".
Не залишила байдужими учасників заходу  інсталяція, що відтворювала фрагменти Майдану: автомобільні шини, пляшки з «коктейлем Молотова», беркутівський щит, бочка з дровами, каски пожежників, шматки побитої бруківки та набиті піском мішки.
На великому екрані на фоні барикади  проектується фільм  . Затамувавши подих всі переглядають ролик  , де  наш земляк випускник Березнуватівської середньої школи Сергій Нігоян  декламує уривок із знаменитої поеми «Кавказ» Тараса Шевченка.
Саме він перший поліг від кулі снайпера  на Майдані 22 січня 2014 року . Болем  і гордістю  повняться серця земляків Сергія від того, що наша українська земля виховала справжнього патріота Героя України . Усміхнений та водночас з серйозними очима  саме таким назавжди залишиться він у нашій пам'яті,  пам'яті солонян, у пам'яті всіх українців.
У німій скорботі разом з учнівською громадою вшанували хвилиною мовчання пам`ять полеглих у боротьбі за Українську державу, запрошені на реквієм пам´яті - Тиводар Віталій Іванович, заступник голови Солонянської райдержадміністрації, Невірець Ірина Василівна, заступник голови Солонанської районної ради, Дармостук Микола Анатолійович, керівник відділу освіти Солонянської райдержадміністрації та Кобзар Станіслав Володимирович, учасник Євромайдану.
По завершенню заходу учасники реквієму поклали квіти та вінки до пам’ятного знаку Небесній Сотні та Героям АТО.

 

 

 

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 629 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz