шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 18 » Мистецький вернісаж, присвячений відзначенню Дню Європи в Україні
17:29
Мистецький вернісаж, присвячений відзначенню Дню Європи в Україні

18 травня  центральна вулиця нашого селища Солоного замайоріла різнобарв"ям кольорів. Від стадіону "Колос" до центру дитячої та юнацької творчості крокувала колона педагогів та учнів Солонянщини на чолі з керівником відділу освіти Дармостуком Миколою Анатолійовичем. Учні з Башмачанської, Березнуватівської, Військової, Дзержинівської, Криничанської, Микільської на Дніпрі, , Привільнянської, Сурсько-Михайлівської середніх шкіл, Олександропільського та Червономаяцького НВК, Калинівської, Миропільської, Петриківської неповних середніх шкіл, Святовасилівської, Незабудинської шкіл ( Єлізарівська ОТГ), Солонянської №1 та Солонянської №2 шкіл, Надіївської середньої школи, Аполонівської та Широчанської неповних середніх шкіл ( Солонянська ОТГ) ошатно вбрані у вишиванки з прапорами України та прапорами Євросоюзу урочистою ходою розпочали святкування Дня Європи. В авангарді колони вихованки хореографічного колективу "Веселка" та учениці Солонянської СШ№1 несли 10-метровий прапор нашої держави. Єдиному  заклику "Слава Україні" відповідало стоголосся учнівських голосів "Героям слава!". 

На площі біля ЦДЮТ учасників урочистої ходи зустрічали чарівні ведучі Гандрабурова Юлія та Копиленко Альона, вчителі Солонянської СШ№1. Разом з освітянською громадою урочистості з нагоди Дня Європи та Дня вишиванки відзначали голова Солонянської районної державної адміністрації - Ігор Валерійович Хрипко та голова Солонянської районної ради - Олександр Леонідович Корж.

До учасників святкового дійства  звернувся Ігор Валерійович Хрипко. Він привітав усіх зі святами. У зверненні до учнівської молоді він зазначив, як важливо для розбудови і розквіту України стати нашій державі європейською країною. " Ми покладаємо на вас великі надії,-сказва Ігор Валерійович,- Вірю, що ви будете справжніми патріотами своєї батьківщини, гідними слави і звитяги нашого народу. Впевнений, що культура і традиції українського народу будуть збережені саме через Вашу творчість, Вашу наполегливу працю"

У ці світлі святкові дні не згасає у наших серцях смуток за загиблими воїнам у зоні АТО. Хвилиною мовчання вшанували ми подвиг наших земляків і поклали до меморіалу  квіти пам"яті та вдячності.

А потім у калейдоскопі англійської, польської, чешської, французької мов закружляло Євробачення по солонянському, яке відкривала Шевченко Анна, учениця Новопокровської СШ переможною піснею Джамали. Над яскраво прикрашеною площею лунали пісні у виконанні вихованок вокальних гуртків ЦДЮТ Пазін Анни та Самарець Єлизавети ( керівник - Кузменко В.М.) та Федорової Людмили ( керівник Костенко Я.М.), Мотузко Ксенії, учениці Олександропільського НВК, Попенко Алли, учениці Святовасилівської СШ. Запальною польською полькою та італійською тарантелою розважили учасників свята вихованки хореографічного гурту "Веселка" ( керівник Макаренко Г.М.)

Впродовж свята у парковій зоні був розміщений Європейський Ярмарок, де усі бажаючи могли придбати різноманітні смаколики. Веселі дитячі голоси закликали гостей та учасників свята скущтувати польський квасок, італійську піццу, українські вареники, чешські солоні крученики, пампушки, солодкі пиріжки з вишнею та яблуками, млинці з різними начинками та різноманітні напої.

      

За кошти, виручені за товари  Башмачанською СШ- 190 грн, Криничанською СШ-531 грн., Дзержинівською СШ - 200 грн., Новопокровською СШ - 420 грн, Микільською на Дніпрі - 200 грн, Олександропільським НВК - 884 грн, Письмечівською СШ- 410 грн., Привільнянською СШ - 240 грн., Солонянською СШ№2 - 350 грн, Сурсько-Михайлівською СШ - 390 грн., Калинівською НСШ - 150 грн., Миропільською НСШ - 288 грн., буде  придбано спортивний інвентар, настольні ігри та канцтовари для дітей прифронтової зони АТО.

Після оглядової екскурсії та розпродажу смаколиків святкові фанфари знову скликали усіх присутніх на площу, де до учнівської молоді звернувся керівник відділу освіти Солонянської райдержадміністрації Микола Анатолійович Дармостук. Він висловив подяку усім, хто прийняв участь у сьогоднішньому святковому дійстві і зауважив, що допоки підростаюче покоління буде небайдужим до подій, що відбуваються у нашій державі, допоки педагоги начатимуть учнів любові до рідного краю, до культури свого народу, доти житиме і розквітатиме наша европейська держава Україна.

Родзинкою свята став флешмоб учнів Дзержинівської СШ. 28 юнаків та дівчат з жовтими та блакитними стрічками, з прапорами України та Євросозу багатоголосо скандуючи "Я , ти, він, вона- європейська ми сім"я", - зробили  закінчення  урочистостей незабутніми.

 

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 513 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz