шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Жовтень » 8 » Методичне об'єднання педагогів - організаторів та старших вожатих
10:44
Методичне об'єднання педагогів - організаторів та старших вожатих
Центр дитячої та юнацької творчості… Кожного дня коридори  і кабінети гурткової роботи  звучать дзвінкими голосами вихованців. Кожного дня тут лунає музика, готуються хореографічні композиції, проходять додаткові заняття юних філологів та істориків. 
2 жовтня із самого ранку у актовому залі Центру ДЮТ лунала весела музика, і хоч не було дітей – вихованців гуртків, та все ж дзвінкоголосий гомін  звучав  у стінах  позашкільного закладу. То педагоги – організатори та старші вожаті загальноосвітніх закладів району  згадували, як промайнуло літо, як відлунав перший дзвоник, та обговорювали ,  як іде підготовка до професійного свята педагогів – Дня працівників освіти.
 Саме у цей день відбулося засідання районного методичного об’єднання старших вожатих та педагогів-організаторів загальноосвітніх закладів району .
На початку наради з вітальними словами до усіх присутніх звернувся керівник відділу освіти Солонянської райдержадміністрації – Ігор Валерійович Хрипко. У своїй промові він наголосив: «Позакласна виховна робота – це організація педагогом різних видів діяльності школярів у позанавчальний час, які забезпечують необхідні умови для соціалізації особистості дитини, а рушійною силою є саме педагог – організатор та старший вожатий. І всі, хто сьогодні зібрався у цьому затишному залі заслуговують на повагу та визнання, бо саме ви ведете за собою учнівську молодь,  організовуючи різноманітні акції. Саме ви проводите у стінах своїх закладів заходи, спрямовані на реалізацію  кожної особистості як громадянина України, виховуєте покоління конкурентоспроможних і мобільних,  здатних навчатися продовж життя громадян». 
Також Ігор Валерійович відзначив, що вожатський колектив району поповнився молодими фахівцями - це Воробйова К.М( Василівська СШ-інтернат),Лучко Н.М.( Петриківська НСШ), Лантух М.І.Мопрівська СШ), Захарченко О.В.( Письмечівська СШ),Мацишина І.О.( Жданівська СШ),Курта О.О.( Башмачанська СШ),Лубенець К.О.( Аполонівська НСШ) і побажав їм творчості , любові до дітей .
Після привітання за добросовісне виконання професійних обов’язків , вагомий внесок у виховання підростаючого покоління грамотами відділу освіти були нагороджені Бей М.П.(Новопокровська СШ), Фурдик О.П. ( Єлізарівська СШ), Купрій О.М.( Солонянська СШ№1), Догонова Л.А.( Незабудинська СШ), Пархоменко Л.П.(Криничанська СШ), Дегтярьова Ю.В.( Олександропільський НВК), Пшенічнікова В.С.(Військова СШ), Крючкова Т.В.( Солонянська СШ№2). 
Святкового настрою додали учасникам наради музичні подарунки від педагогів – організаторів Солонянської СШ№ 2 – Крючкової Тетяни Вікторівни, Новопокровської СШ -   Бея Миколи Павловича та керівника вокального гуртка Центру ДЮТ – Лозицької Вікторії  Вікторівни . Родзинкою музичної вітальні став виступ учнів 11 класу Солонянської СШ №2, які виконуючи пісню «Учительский календарь», викликали сльози на очах  у педагогів та подарували «Вчительські календарі».
Працівники Центру ДЮТ завжди славилися гостинністю, тому і цього разу  на педагогів  чекав ще один сюрприз гарячий чай, кава та солодощі.
А далі для учасників зібрання розпочалася робота . Велику користь у роботі педагога приносять інформаційні наради, на яких відбувається взаємообмін інформацією, обговорення друкованих публікацій  ,що дозволяє розширити кругозір й формувати в них потребу до саморозвитку. Першим доповідачем «інформаційної трибуни» стала  Н.В.Козлова – методист Центру ДЮТ , яка познайомила присутніх з  планом роботи на І-ий семестр 2013 – 2014 навчального року. 
Далі розмову повела методист Центру ДЮТ , голова СРДС «Журавка» Л.В.Хрипко , яка відзначила що поточному році методична робота  буде спрямована на подальшу реалізацію  удосконалення професійної майстерності педагогів – виховників та виховного процесу, щодо формування ціннісних ставлень особистості шляхом впровадження  нових технологій виховання . Над реалізацією теми працюватимуть 22 педагоги-організатори та старші вожаті шкіл району. Особлива увага зверталася на те, що   всі методичні заходи, заплановані для педагогів-організаторів та старших вожатих на цей навчальний рік,   передбачатимуть систему взаємопов’язаних дій і заходів, які будуть спрямовані на всебічне і якісне підвищення у педагогів наукового і загальнокультурного рівня, вдосконалення психолого-педагогічної підготовки, професійної майстерності педагогічних працівників, на розвиток їх творчого потенціалу.
Другий етап наради передбачав навчання «Школи молодого вожатого», основною метою якого є підвищення рівня майстерності педагогів.
Хочеться додати, що під час проведення наради  у молодому дружньому колективі панувала відверта, щира атмосфера. Закінчили ми свою зустріч усім відомою інтерактивною вправою «Відкритий мікрофон», де усі бажаючи висловили свою думку з приводу почутого і побаченого на нараді.
З Центру ДЮТ усі виходили у піднесеному настрої, зігріті щирими посмішками та побажаннями колег, налаштовані на подальшу результативну роботу.

 


Категорія: Районна дитяча спілка "Журавка" | Переглядів: 1058 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz