шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 25 » Калейдоскоп святкових подій
15:53
Калейдоскоп святкових подій
Методисти центру дитячої та юнацької творчості за підтримки відділу освіти вирішили об´єднати ці три визначні події і 19 травня провели районне свято « Солонянська родина, України перлина, це Європи калиновий цвіт». Розпочалося свято з Параду вишиванок.  Понад 500 учнів з Башмачанської, Березнуватівської, Василівської, Військової, Дзержинівської, Єлізарівської, Жданівської, Криничанської, Микільської – на-Дніпрі, Новопокровської, Письмечівської, Привільнянської, Солонянської №1, Солонянської №2, Сурсько-Михайлівської середніх шкіл, Олександропільського, Тритузнянського НВК, Широчанської, Аполонівської, Калиниівської, Миропільської та Петриківської неповних середніх шкіл крокували зі стадіону «Колос» до площі  центру дитячої та юнацької творчості з запальними гаслами «Слава Україні!», «Слава нації!», «Слава героям!».
Площа ЦДЮТ зустріла учасників Параду українськими піснями. І ось вже звучать урочисті фанфари. Ведучі свята, Гандрабурова Ю.В., вчитель Солонянської СШ №1 та Кузьменко С.М., педагог-організатор Сурсько-Михайлівської СШ з перших слів заворожили усіх присутніх. А далі у калейдоскопі віршів та урочистих слів крокували площею родина Гавриленків з села Єлізарове , родина Чепчаків з Башмачки, родина Олійників з Привільного, родина Бігунів з Дзержинівки, родина Ткачуків з Березнуватівки, родина Шмигельських, що проживає у селі Кринички, родина Горпинченко з Сурсько-Михайлівки, родина Катлан з Павлівки, родина Власенків з Олександропіля, родина Петренків, родина Пивоварових та родина Сангул, що проживають у Солоному, родина Пуріс зі Жданового та родина Глущенко з Військового.
На наші урочистості завітали голова Солонянської районної державної адміністрації – Швець П.І.,заступник голови Солонянської районної ради – Невірець І.В.,  керівник відділу освіти райдержадміністрації – Дармостук М.А., Чумак М.Я. -  помічник депутата Дніпропетровської обласної ради Кужмана О.М..
До усіх присутніх з вітальними словами звернулися Швець П.І. та Невірець І.В. Петро Іванович зазначив, що кожен свідомий українець повинен сьогодні розуміти бажання нашої держави вступити до ЄС і будувати нову Україну. Цю свідомість він бачить у кожному учню Солонянщини. «Сьогодні, - сказав Петро Іванович,- я одягнув строкату вишиту сорочку і з гордістю крокував разом з вами, і з запалом скандував всі слогани. Сьогодні у єдиному пориві об´єдналися наші серця, наші душі, наші бажання» . Ірина Василівна привітала усіх зі святами і наголосила, що добре знайома з роботою учнівської молоді, відвідує районні заходи, організаторами яких є методисти центру дитячої та юнацької творчості і сподівається, що всі свята, які і надалі  проводитимуться центром ДЮТ, будуть цікавими, змістовними і пам´ятними. До побажань приєднався Михайло Якович, який запевнив, що влада в особі депутата обласної ради Кужмана О.М  буде підтримувати розвиток освіти у Солонянському районі і вже зроблені перші кроки на шляху до поліпшення комп´ютерізації у закладах освіти.
А далі свої таланти дарували нам творчі родини, учасники свята. Немає жодної сім’ї, яка б була обділена талантами.  І на святі  батьки з дітьми підтвердили це. Тут звучали українські ліричні пісні, лунали чарівні звуки гармошки. У якийсь момент площа ЦДЮТ перетворилася на циркову арену, адже серед родин були і представники циркової династії.
 Після виступу співочих родин усім було запропоновано перейти до Родинної алеї, де у павільйонах учасники свята проводили майстер – класи з різних напрямків декоративно-ужиткового мистецтва. Павільйони були облаштовані в українському стилі, а гостинні господарки запрошували скуштувати різноманітних смаколиків. Жвава торгівля дала свої результати, більше тьох тисяч гривень виручили учасники свята за свої родинні страви. Ці кошти будуть передані у військовий шпиталь у смт Черкаське, з пацієнтами якого ми потоваришували на Великодні свята.
Запальна пісня зібрала усіх присутніх на площі. Від павільойонів учні та педагоги, гості свята переміщувалися до імпровізованої сцени. Тут нас зустрічав керівник відділу освіти Микола Анатолійович Дармостук та заступник голови Солонянської районної ради Ірина Василівна Невірець. Микола Анатолійович щиро привітав родини зі святом , побажав добробуту, сімейного благополуччя та злагоди. Він зазначив що : « …сьогоднішнє свято не закінчується, як не закінчується енергія у організаторів свята, методистів ЦДЮТ,  та творчої молоді, яка дарувала сьогодні усім присутнім чудові пісні. Вже завтра вокалісти центру дитячої та юнацької творчості Пазін Анна та Самарець Ліза вихованки вокального гуртка (керівник – Кузьменко В.М.), Мотузко Ксенія, учениця Олександропільського НВК, Шевченко Анна та її наставник Бей М. П. ( Новопокровська СШ), Кузьменко С.М., старша вожата Сурсько-Михайлівської СШ, хореографічний колектив «Веселка (керівник Макаренко Г.М.), керівник вокального гуртка ЦДЮТ – Гордієнко В.М., солісти районного будинку культури Кузьменко Наталя та Бухтіяров Валерій відвідають з благодійним концертом військовий шпиталь у смт.Черкаське, де на лікуванні перебувають воїни АТО».
У піснях та  розвагах ніхто з присутніх і не помітив, як швидко промайнув час. Відзвучали акорди фінальної пісні урочистого дійства, яке проходило під патронатом депутата Дніпропетровської обласної ради Василя Анатолійовича Прохоренка.
Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 534 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz