шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Ділова гра "Від учнівського самоврядування до місцевого врядування"
14:46
Ділова гра "Від учнівського самоврядування до місцевого врядування"
Наш час потребує лідерів нової формації, людей компетентних, відповідальних, здатних мислити неординарно, генерувати нові ідеї та приймати нестандартні рішення. Саме тому головне завдання - знайти і пітримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті, молодь, яка має організаторські здібності, усвідомлює себе лідером, розуміє, що великі справи починаються із маленьких вчинків.
Тому ми переконані , що невід'ємною складовою демократизації навчання та виховання є учнівське самоврядування і йому необхідно відводити велику роль у вихованні нової генерації сучасної молоді. 
Життя учнів, молоді не обмежується стінами навчально­го закладу. Щоб вносити в нього нові ідеї, мати нових друзів, потрібно вміти підтримувати контакти з багатьма організа­ціями. Тому учнівське самоврядування  має за мету форму­вання в дітей, підлітків і молоді вміння налагоджувати зв’язки з представниками інших навчальних закладів для розширен­ня власних ідей, обміну досвідом, взаємозбагачення співпра­ці з різноманітними службами та організаціями. І от ДЛЯ ТИХ, ХТО ШУКАЄ , ДЛЯ ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ, ДЛЯ СПРАВЖНЬОГО ЛІДЕРА  в жовтні 2011 року стартувала Районна школа лідерів . А для успішної роботи учнівському са­моврядування потрібні союзники, люди, захоплені спільною роботою, ідеєю. Не можна досягти високих результатів своєї роботи, організувати і провести цікаві і корисні акції само­тужки . Хтось із видатних людей сказав: «Тільки в єдності ми — си­ла».
         Таких помічників, друзів, а, точніше сказати, партнерів ор­ганів учнівського самоврядування  учнівська молодь  може знай­ти серед державних організацій, установ, закладів та структур.
До кого ж можна звернутися з цього питання?
Перш за все — до сільської ради.
Органи учнівського самоврядування є найнижчою ланкою місцевого самоврядування. Тому логічною, корисною і доречною буде співпраця з комісіями сільської ради, працівниками апарату, окремими депутатами.
Хто як не дорослі наші колеги, зокрема, депутати, допомо­жуть  молоді отримати консультаційну, інформаційну, а, можливо, і практичну допомогу у вирішенні того чи іншого питання.
І підтвердженням такої співпраці  з органами місцевого самоврядування є  захід  , який відбувся 9 грудня у Центрі дитячої та юнацької творчості  – розширене засідання районної школи лідерів .
Учасників та гостей привітав виконуючий обов’язки  голови Солонянської райдержадміністрації Б.В.Шерстюк
А гостями школи лідерів були   :  Білоус Леонід Олексійович  - директор Промінської СШ  депутат Солонянської районної ради  , Стеценко Віталій Михайлович  - сільський голова Єлізарівської  сільської ради , Персенко Наталія Василівна  -  сільський голова Наталівської сільської ради,  Курносов Сергій Анатолійович  - сільський голова  Привільнянської   сільської ради  , Драницька Тетяна Михайлівна   - сільський голова  Промінської сільської ради  Баралей Юрій Якович - сільський голова Широчанської  сільської ради ,  Копильцов Віталій Миколайович - сільський голова  Микільської  сільської ради , Шатова Ольга Іванівна   - заступник директора з виховної роботи Жданівської СШ  депутат Солонянської селищної ради ,  Яременко Вікторія Олексіївна  вчитель української мови  та літератури  Привільнянської СШ депутат Привільнянської сільської ради , Колєсник Тетяна Володимирівна  вчитель  зарубіжної літератури Сурсько-Михайлівської СШ депутат Сурсько-Михайлівської сільської ради .
                Робота школи лідерів  проходила у вигляді ділової гри  « Від учнівського самоврядування до місцевого врядування » . Діти разом з дорослими  працювали  в комісіях з питань освіти , екології , культури і дозвілля та захисту прав дитини  та презентували міні проекти за своїм напрямком роботи.
Результат такої  плідної співпраці   органів учнівського та місцевого самоврядування  , сприятиме  розвитку особистості, яка здатна до самоактуалізації, соціально значущої діяльності, компетентної участі в громадському житті , у залученні учнівського самоврядування до вирішення  проблем сільських громад , розвитку їх лідерського потенціалу та громадянської ініціативи.
А на завершення заходу лідери учнівського самоврядування  привітали гостей зі святом , Днем місцевого самоврядування , та подарували святковий концерт.Фоторепортаж на сторінці сайту "Зупинись мить, ти прекрасна!"

Категорія: Районна дитяча спілка "Журавка" | Переглядів: 1314 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz