шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Серпень » 3 » Видатні люди Солонянщини
09:26
Видатні люди Солонянщини

                                        ТВОРЧА МАЙСТЕРНЯ ДЛЯ ТАЛАНОВИТОЇ МОЛОДІ

Зустрічі із представниками високого художнього слова – завжди цікаві та пізнавальні для слухачів.

Минулого тижня відбулася незабутня подія для учасників творчої зустрічі з видатною письменницею та поетесою, нашою землячкою із села Військове Олесею Омельченко. Олександра Олексіївна Козлова ( справжнє ім’я письменниці) у цьому році відмітила свій подвійний ювілей. Їй виповнилося 65 років з дня народження та 20 років, як вона стала членом Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України.

У святково прикрашеній залі Солонянського районного центру дитячої та юнацької творчості на зустріч з художнім словом схвильовано чекали запрошені гості, учні та вчителі шкіл Солонянського району та Солонянської ОТГ. Обдаровані у літературній сфері діти готувались зачитувати свої твори.

Виставка малюнків та книг Олесі Омельченко відразу зацікавила присутніх. А діти були в захваті. Олесі Олексіївні не звикати працювати з дітьми та для дітей. Адже вона працює вчителем української мови та літератури у Військовій школі та є керівником літературної студії «Віконечко» Солонянського районного центру дитячої та юнацької творчості.

І ось настала та очікувана мить! У центр зали вийшла тиха привітна усміхнена жінка. І почалося спілкування з глядачем. Одразу гамірлива учнівська молодь затамувала подих від захоплюючих творів та розповідей нашої поетеси про народження кожної з її книг. Відкриттям для всіх був той факт, що дизайн обкладинки та малюнки до книги «Високий берег» зробила сама авторка, а роман у віршах «Дивограй» вразив тим, як фантастично прекрасно буде процвітати українська Солонянщина. Були нею зачитані вірші та через проектор на екрані показані талановиті малюнки.

Улюблені вірші Олесі Омельченко «Доля моя, Україно моя!» зачитала бібліотекар читального залу Солонянської районної бібліотеки для дорослих Пилипенко Тетяна. Свої твори також читали учениці Петриківської школи Смерека Юля та Сітало Іра. Обидві дівчинки працюють у шкільній газеті. Юля запропонувала присутнім прослухати свій вірш «Нам потрібно бути потрібними», а Іра під музику прочитала свій літній етюд та вірш «Людина і природа».

А ще одним із частин творчої зустрічі з поетесою стала «Творча майстерня». Дітям була запропонована тема та слова для написання коротенького вірша. Поетеса уважно поставилася до творчих написань дітей. Кожному юному поетові були сказані потрібні слова та надані професійні рекомендації. Присутні із захватом прослухали чудові експромти учасників «Творчої майстерні»: Смереки Юлі, Шиліної Діани, Сітало Ірини, Хом’як Катерини.

Вперше в своєму житті за короткий час «Творчої майстерні» написали чудові вірші юні журналісти, члени Молодої редакції газети «Вперед» Кравченко Альона (Солонянська школа № 2) та Петровська Оксана (Солонянська школа №1).

Наприкінці зустрічі вдячні юні таланти навперебій задавали письменниці питання: мудрі, кмітливі і по-дитячому оригінальні.

«Такого вдячного слухача я ще не мала», – зізналася Олеся Омельченко. Вона висловила щиру подяку організаторам зустрічі та побажала миру та щастя всім у рідній Україні.

Солонянський районний центр дитячої та юнацької творчості і надалі буде створювати умови щодо виявлення, розвитку та підтримки творчо обдарованої молоді. Об’єднаймо зусилля всі разом, адже обдарована молодь – надія України!

Переглядів: 476 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz