шапка
Меню сайту
Категорії розділу
Художньо- естетичний напрямок [79]
Еколого -натуралістичний напрямок [92]
Туристсько-краєзнавчий напрямок [37]
Науково-технічний напрямок [13]
МАН [18]
Творча обдарованість [23]
Новини ЦДЮТ [219]
Привітання [20]
Евроклуби [35]
Районна дитяча спілка "Журавка" [36]
Музейна справа [3]
Інтелектуальний рух [17]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 24 » День Європи на Солонянщині
15:22
День Європи на Солонянщині

18 травня площа та паркова зона центру дитячої та юнацької творчості святково прикрашена. Весняний вітер розвіває Держпвні Прапори України та Прапори Євросоюзу. На площі гамірно та весело. Делегації Привільнянської, Сурсько-Михайлівської, Письмечівської, Башмачанської, Березнуватівської, Військової, Криничанської, Микільської на Дніпрі середніх шкіл, Олександропільського, Миропільського та Червономаяцького НВК, Петриківської та Калинівської неповних середніх шкіл, Оріхівського ЗОК «Школа-сад» зібралися на урочистості з нагоди святкування Дня Європи в Україні, які за підтримки відділу освіти Солонянської райдержадміністрації проводили педагоги центру дитячої та юнацької творчості.
Святкові фанфари оголошують про початок свята. На імпровізовану сцену виходять ведучі- Гандрабурова Юлія Вікторівна та Копиленко Альона Олександрівна, вчителі Солонянської СШ№1, запрошуючи учасників районного заходу на площу. Під пісню «Україна-це ми» у виконанні вихованок вокального гуртка ЦДЮТ Пазін Анни та Самарець Єлизавети (керівник Кузьменко В.М.) по площі крокують понад 200 учнів з прапорцями у руках. 
Звучить Козацький марш. Через площу прапороносці з Державним Прапором України та Прапором Євросоюзу крокують до флагштоку. Прапори майорять у блакиті мирного неба Солонянщини, і свято продовжується.
З нагоди відзначення Дня Європи в Україні до усіх присутніх звернулася заступник голови Солонянської райдержадміністрації – Валентина Валеріївна Малоіваненко. Вона зазначила, що для українців це особливий день. Європа неможлива без України. Європа завдячує багатьом своїм перемогам славним синам і дочкам України. «Це свято, сказала Валентина Валеріївна,- в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця». 
Привітала усіх учасників свята Ірина Василівна Невірець, заступник голови Солонянської районної ради. Насамперед, Ірина Василівна побажала усім миру, добробуту та незламної віри в майбутнє України! Звертаючись до учнівської молоді, Невірець І.В. зазначила, що це свято є яскравим прикладом того, як успішна співпраця між державами може ґрунтуватися на принципах миру, єдності, сповідування спільних цінностей та інтересів,а саме головне, наші учні усвідомлюють важливість європейського об'єднання, приналежність України до європейської сім'ї народів.
Гарний настрій, любов до свого народу передали у піснях Соловей Роза та Федорова Людмида ( керівник Костенко Я.М.), вихованки районної музичної школи.
Звучить пісня «Я не хочу війни», у виконанні Михайла Єремійчука, вихованця вокального гуртка ЦДЮТ. Слова, сповнені туги і болю. Площею проходять дівчата з корзинами квітів - пам´яттю про тих, хто віддав своє життя у Другій світовій війні та війні, від якої у мирний час потерпає Схід України. Назустріч дівчатам крокують юнаки та дівчата з червоними маками у руках. Маками,які символізують кров синів землі солонянської, що загинули на Донбасі, захищаючи суверенітет своєї держави. Ці маки учні прикріплюють до символічної карти України, як шану, як повагу, як пам'ять про героїв.
У парковій зоні ЦДЮТ учасники свята розмістили павільойни, прикрашені рушниками, петриківським розписом, квітами, пейзжами.
Ведучі запрошують усіх на ярмарок. Чого тільки тут не було: пироги та пиріжки з різноманітною начинкою, млинці та ватрушки, кекси, печиво- і все це випікали юні господині вдома. Понад півтори години вирував натовп на алеях біля павільонів, близько 4 тисячі гривень зібрали учні з Ярмарку.
Спільне фото на згадку, спогади про свято і весела дорога додому.

Категорія: Новини ЦДЮТ | Переглядів: 495 | Додав: ZDUT | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Корисні посилання
Департамент освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Відділ освіти Солонянської райдержадміністрації Обласний еколого -натуралістичний центр дітей та учнівської молоді Дніпропетровський дитячо - юнацький центр міжнародного співробітництва Дніпропетровський обласний центр науково- технічної творчості та інформаційних технологій Дніпропетровський обласний дитячо юнацький кіноцентр"Веснянка"
Пошук
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz